Geen enkele  ploeg ontsnapte dit seizoen aan het jachtinstinct van de Tilburg Trappers. Vrijdag pronkten de Brabanders al voor de  voor de derde keer met een HYC-pelsje  in de eerste halve finale wedstrijd van de Nederlandse cup (4-0). Maar zondag in Herentals misten de schijnbaar onfeilbare jagers hun buit.  Sterker: de Tilburgers zaten dit keer zelf in de klem. Het was Dries Leirs die in de laatste minuut van de partij  de Herentalse val liet dichtklappen (3-2).

Voor een duizendkoppig publiek begon Tilburg verschroeiend aan de wedstrijd. Goalie Keaton Hartigan hield zijn ploeg met  de ene super redding  na de andere in de match. Het duurde bijna 10 minuten voor HYC Replay - op wilskracht-  wat evenwicht kon brengen in de wedstrijd. Met een 0-0 stand mocht  de thuisploeg van coach Vincent  niet mopperen bij de rust.

De tweede periode begon excellent voor de roodwitten. Een mooie aanval van Prokow en Melancon werd door Maxim Pellegrims feilloos achter doelman  Meierdress gedeponeerd (1-0). Tilburg reageerde prompt. Binnen de twee minuten stond het gelijk na een goal van Mike Bastings (1-1). Toen HYC zich ongeveer halfweg wedstrijd liet betrappen op te veel spelers in het spel en Bob Teunissen (1-2)  profiteerde van de Herentalse straftijd, zag het  er niet goed uit.

Zeker toen kort voor rusten Dries Leirs een slashing-penalty  aangesmeerd kreeg. Een leeuw in het nauw is echter een gevaarlijk beest en dat ondervonden de Trappers. Nick Prockow scoorde op aangeven van Tyler Melancon de gelijkmaker voor HYC Replay in ondertal (2-2).

De coaches van Herentals en Tilburg  hadden bij het begin van de derde speeltijd al een poos  een mannetje minder ter beschikking. Maarten Brekelmans langs de Nederlandse kant en Yente Fransen bij de Belgen moesten na een partijtje catch van het ijs. Dit  bleef het enige opstootje in een match op het scherp van de snee waarbij HYC zich steeds meer als de evenknie van Tilburg manifesteerde. Want ook Trappers doelman Meierdress moest nu voortdurend zijn klasse laten zien.

Met 19 minuten op de klok leek de match  een verlengstuk te krijgen…edoch! Dries Leirs is een kei aan de face-off, een bikkelharde fore- en backchecker  maar allesbehalve een scoremachine en daarom zelden present in deze rubriek. Tot precies hij de puck in de Tilburgse kooi schoot! (3-2). Door zijn doelpunt zijn de Trappers voor de eerste keer dit seizoen zelf opgejaagd wild. Stel je voor dat ze dinsdagavond in eigen huis opnieuw in een listig opgestelde HYC-val trappen? JvdBFoto's Kurt Tops / Video streaming Kurt Vermylen /HYC / NNieuws.